NEUROLLEIDA Associacions Lleida Lleida
NEUROLLEIDA Associacions Lleida Lleida
NEUROLLEIDA Associacions Lleida Lleida
NEUROLLEIDA Associacions Lleida Lleida

Aspid incia les sessions d’enguany del programa “aprenent a viure després d’un ictus”

18/02/2021

La sessió va servir per explicar què és l'ictus, quins son els factors de risc que l’afavoreixen, les pautes per prevenir-lo i com detectar-lo i actuar ràpidament

El servei Neurolleida d’ASPID va reiniciar el passat dijous 11 de Febrer les sessions telemàtiques del projecte Aprenent a viure després d'un ictus” amb un webinar desenvolupat en col·laboració amb el Casal Municipal per la Gent Gran de Mollerussa i el BBVA. La trobada digital va a anar a càrrec de la neuropsicòloga Olga Gelonch. El projecte està destinat a oferir un programa complet de prevenció i neurorehabilitació per a persones afectades per ictus i les seves famílies.

La sessió va servir per explicar què és l'ictus i quins son els factors de risc que l’afavoreixen, així com per donar pautes per prevenir-lo i també per saber detectar-lo i actuar ràpidament. Les activitats telemàtiques del projecte són gratuïtes i estan obertes a tota la ciutadania, amb inscripció prèvia. El programa es porta portar a terme gràcies a la partida de 37.000 € aportada pel BBVA dins la convocatòria solidària de la gestora de fons BBVA Asset Management.

Neurolleida ja va portar a terme l’any passat conferències online a Castellserà (en col·laboració amb l’Associació de Dones Esclat de Castellserà), a les Borges Blanques (Aula d’Extensió Universitària Garrigues), a Agramunt (Espai Cívic d’Agramunt), a les Borges Blanques (EMPIC Garrigues) i a Alcarràs (Ajuntament d’Alcarràs), amb una cinquantena de participants.  

El projecte Aprenent a viure després d'un ictus” inclou, d'una banda, el desenvolupament d'una campanya de prevenció primària a partir de conferències impartides per una neuropsicòloga i dirigides a la població en general i especialment a persones en situació de risc; i, de l’altra, la implementació de diferents programes de neurorehabilitació funcional a persones afectades per un ictus, a partir de sessions individuals o de grup.

Els programes estan desenvolupats per un equip especialitzat en neurorehabilitació compost per tècnics de neuropsicologia, fisioteràpia, logopèdia, teràpia ocupacional i treball social.

L’any passat ASPID va atendre, a través dels seus diferents serveis (NeuroLleida, Centre de Dia, serveis domiciliaris, grups suport, etc.), un total de 38 persones afectades d’ictus.


Servei de premsa ASPID: tel. 675 82 89 82